Nieuw seizoen officieel geopend op Coöperatie Hoogstraten

Samenvatting

Op woensdag 30 maart heeft Coöperatie Hoogstraten het officiële startschot gegeven voor het nieuwe seizoen met een feestelijke opening. Na de digitale editie van vorig jaar zijn we blij dat we iedereen weer op de coöperatie konden ontvangen. De dag ging van start met een persconferentie, gevolgd door de benefietverkoop van de aardbeien. Na de officiële overhandiging van de cheque voor het goede doel werd er afgesloten met een ontbijtbuffet.

Naar jaarlijkse traditie, werd er een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Coöperatie Hoogstraten koos dit jaar voor de Nadjmi Foundation. De Antwerpse topdokter Nasser Nadjmi, bekend van de serie ”Topdokters” loopt marathons op de Noord- en Zuidpool voor kinderen met een gespleten gehemelte ten voordele van zijn stichting, de Nadjmi Foundation. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met een schisis overal ter wereld geholpen kunnen worden. Bij Coöperatie Hoogstraten waren wij onder de indruk van zijn doorzettingsvermogen. Ook voor onze telers is het niet onbekend om je elke dag ergens met hart en ziel voor in te zetten. Kortom, de perfecte match vandaar onze keuze voor dit goede doel.

Koper van de eerste kist aardbeien was Fruithandel Sebrechts uit Antwerpen, aan de prijs van 500 euro per 500 gram. Door de inbreng van Coöperatie Hoogstraten, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Zo kon er een mooie cheque van € 8.000 overhandigd worden aan Julie en Kian Nadjmi, de kinderen van Dr. Nadjmi. De dokter kon jammer genoeg niet zelf aanwezig zijn, maar liet een fijne en warme videoboodschap na, ter bedanking.

Fruithandel Sebrechts is doorheen de jaren uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Belgische groente- en fruitsector. Naast import en export focust de groothandel zich vooral op winkels, dagmarkten en speciaalzaken. Zij selecteren hun partners met uiterste zorgvuldigheid en komen ook bij Coöperatie Hoogstraten meermaals per week kijken naar het aanbod op de vloer. Eigenares Ellen Sebrechts is zeer tevreden met de aankoop van deze aardbeien. “Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen. Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden. We zetten volop in op partnerships met lokale producenten. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel is mooi meegenomen!”

Verder is de seizoensopening het ideale moment om de nieuwe consumentenwebsite voor te stellen en nog eens de nadruk te leggen op onze inspanningen rond duurzaamheid. Via onze kartonnen punnets (incl. QR-code met de gegevens van onze telers), het opnieuw behalen van het MVO-charter en de LCA – tool bouwt Coöperatie Hoogstraten samen met haar telers verder aan een duurzame toekomst. Met trots kunnen wij ook de 4e editie van ons Internationaal Aardbeicongres aankondigen. Dit congres gaat door van 21 tot en met 24 september 2022 in hartje Antwerpen en is op korte tijd uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor wetenschappelijke en commerciële trendsetters in de aardbeisector.

En Hoogstraten is zoveel meer dan alleen aardbeien. Hoogstraten telers zijn expert in het jaarrond telen van de allerlekkerste tomaten met een zeer ruim en inspirerend assortiment. Dit jaar waren er voor het eerst ook het hele jaar door Hoogstraten komkommers beschikbaar en vanaf maart zijn er weer paprika's. In de zomermaanden kan de Belgische consument genieten van heerlijke Hoogstraten bessen (blauwe bes, framboos, braambes en kiwibes) en kersen.

Bekijk alle blogberichten
Al geabonneerd? Blijf op de hoogte!
Dankjewel! We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Oeps, er ging iets verkeert. Laadt de pagina opnieuw!
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.