De zoete zomer is daar!

Samenvatting

Ook deze zomer kunnen jullie genieten van al ons zacht fruit. Dit is hét seizoen waarin je kan smullen van kersen, blauwe bessen, frambozen, bramen en aardbeien. En vanaf deze week zijn er ook Belgische watermeloenen beschikbaar in de winkel, een primeur!

Aardbeirecepten in Libelle Lekker

Een zomer is niet compleet zonder een heerlijke coupe aardbeien, of een aardbeientaartje. Maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden. Zoek je nog inspiratie vooreenvoudige desserten met aardbeien? Dan heb je geluk, want redactrice Sofie Doms van Libelle Lekker heeft een set gecreëerd van verschillende receptjes met aardbeien. Misschien hebben jullie het artikel voorbij zien komen in Libelle Lekker? Moest het jullie ontgaan zijn, neem dan zeker een kijkje op de website hieronder. Naast heerlijke receptjes kan je er ook een interview met aardbeiteler Raf Quirijnen terugvinden waarin hij vertelt over zijn passie vooraardbeien. Het artikel kan je hieronder lezen!

8 eenvoudige desserten met aardbeien van redactrice Sofie - Libelle Lekker (libelle-lekker.be)

Een primeur: Belgische watermeloenen

Wist je trouwens dat je vanaf deze week kan smullen van de Belgische watermeloen? Tomeco, een samenwerkingsverband van tomatentelers uit Hoogstraten, brengt deze nieuwigheid op de markt. De watermeloen is een stuk kleiner dan zuiderse varianten en daardoor ideaal als gezonde snack. Hij weegt tussen 700 en 1500gram. Hoewel er heel wat energie nodig is om de optimale temperatuur te voorzien waarin de meloenen kunnen groeien, is de ecologische voetafdruk toch kleiner dan bij andere watermeloenen. Bij de teelt is namelijk minder waternodig en ze moeten geen duizenden kilometers gekoeld getransporteerd worden.

Joe Summer Island

Zin in een uitje? Kom dan zeker langs bij onze foodtruck op het Joe Summer Island in Westende en proef gratis van de Hoogstraten Aardbeien en Blauwe Bessen. Ook op het menu zal je onze aardbeien zien staan. Ze worden gecombineerd met wafels, pannenkoeken en zelfs cocktails. Smakelijk!

Geniet van de zomer!

Bekijk alle blogberichten
Al geabonneerd? Blijf op de hoogte!
Dankjewel! We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Oeps, er ging iets verkeert. Laadt de pagina opnieuw!
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.